Gözden kaçırmayın

Manisa İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre Cemal Ergün İlkokulu'nu Ziyaret EttiManisa İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre Cemal Ergün İlkokulu'nu Ziyaret Etti

Balıkesir Üniversitesi'nin Spor Bilimleri Fakültesi, önemli bir akademik çalışmaya imza attı. Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Özkan Işık ve diğer akademisyenlerle birlikte gerçekleştirdikleri çalışma, uluslararası düzeyde saygın bir dergi olan "PeerJ"de yayımlandı.

Çalışmada, obez kadınlar üzerinde aerobik ve yüksek yoğunluklu interval antrenmanın etkileri incelendi. Yapılan araştırma sonucunda, plazma pentraxin 3 ve lipid parametrelerinin üzerindeki etkisi belirlendi. Bu çalışma, spor bilimleri alanındaki akademik literatüre önemli bir katkı sağlamaktadır.

Doç. Dr. Özkan Işık, Hitit Üniversitesi'nden Doç. Dr. Güner Çiçek, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Prof. Oğuzhan Özcan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Pelin Akyol, Doç. Dr. Hamza Küçük ve Zagreb Üniversitesi'nden Doç. Dr. Dario Novak'ın ortak katkılarıyla hazırlanan makale, "PeerJ" dergisinin Eylül 2024 sayısında yayımlandı.

Balıkesir Üniversitesi bu uluslararası başarıdan dolayı akademisyenlerini tebrik ediyor ve gelecek çalışmalarında başarılar diliyoruz.