Gözden kaçırmayın

Soma Belediyesi, “Evinizdeki Kuaför” Projesiyle Yaşlı ve Engellilere Destek OluyorSoma Belediyesi, “Evinizdeki Kuaför” Projesiyle Yaşlı ve Engellilere Destek Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda kadın cinayetlerine dair kritik açıklamalarda bulundu. Zeyrek, kadın cinayetlerinin gün geçtikçe sistematik bir hal aldığını ifade ederek, konuya dikkat çekti.

Zeyrek, “Kadın cinayetleri sistematik bir kırıma gidiyor. Geç olmadan, kadınların ve çocukların sokaklarda güvende olduğu bir adalet sistemini temin etmemiz gerekiyor.” dedi. Bu ifadeler, Meclis’teki gündem maddeleri arasında yer alan önemli konuya ilişkin bir uyarı niteliği taşıyor.

Başkan Zeyrek’in bu açıklamaları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güvenliği açısından büyük öneme sahip bir konuyu gündeme getirmiş oldu.

Kadın cinayetlerinin artması, toplumsal bir sorun olarak ele alınırken, Zeyrek’in bu konudaki kararlılığı, adalet sisteminin güçlendirilmesi gerekliliğini vurguluyor. Bu bağlamda, belediye meclisinin ilgili birimleri ile iş birliği yaparak, etkin çözümler geliştirmesi gerektiği aşikardır.