Gözden kaçırmayın

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Köylülerine Kış Hazırlığı Destek OluşturuyorBalıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Köylülerine Kış Hazırlığı Destek Oluşturuyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen su ürünleri denetimleri, 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında devam etti. Bu kapsamda, deniz ve iç sularda bulunan su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı konusunda sektördeki standartların korunması amacıyla çeşitli kontroller yapıldı.

Bu denetimlerin temel amacı, su ürünleri üretiminde kaliteyi artırmak ve yasa dışı avcılıkla mücadele etmektir. Ayrıca su ürünleri-üretici ve tüketici arasında güvenli bir alışveriş ortamı sağlamak da hedefleniyor. Denetimler sırasında, balıkçı tekneleri, su ürünleri işleme tesisleri ve satış noktaları incelendi.

Gerçekleştirilen denetimlerde usulsüzlük tespit eden ekipler, gerekli tedbirleri alarak ilgili müeyyideleri uyguladı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan denetimlerle birlikte vatandaşları da bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Müdürlük, su ürünleri denetimlerinin devam edeceğini ve sektördeki tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak, sürdürülebilir balıkçılığın önemini vurgulayarak bu denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.